boek zet je burnout uit en je depressie af

Dit is de naam van een grote campagne die de GGZ voert om vooral jongeren bewust te maken van hun depressie en hen aan te zetten hulp te zoeken en natuurlijk in diezelfde GGZ. Blijkbaar hebben veel jongeren tot een jaar of 25 veel last van depressies en daar wordt te weinig aandacht aan besteed. Daarbij wordt vooral gezegd dat ze erover moeten praten!

Laat dat nou juist het laatste zijn wat ze willen. En bij de Taoïstische Niranam-behandelmethode hoeft dat ook gelukkig niet.

 

Ik heb met deze campagne 2 grote problemen.

Ten eerste de benadering. Omgaan met depressie dat geeft de indruk alsof het iets is waar je de rest van je leven last van zult hebben en je er maar moet leren leven zoals jij met je schoonmoeder moet leren leven of dat rot hondje van de buren. Pilletje erin elke dag en elke week naar de psycholoog / psychiater, dan komt het goed.

Dat vind ik een hele verkeerde en zelfs afschrikwekkende benadering en houding ten opzichte van iemand met een depressie. Daarmee behandel het als een chronische ziekte die het absoluut niet is!

 

Wat is een depressie?

Een depressie is volgens de Taoïstische benadering niets anders dan een signaal dat er iets fout gaat in je leven. Dat houdt in dat het een tijdelijk iets is wat je kunt afleren door het signaal te begrijpen en er iets aan te doen.

 

Wat zie je bij mensen met een depressie?

De lijst is nog veel langer, maar dit zijn wel de belangrijkste punten.

Al 22 jaar behandel ik succesvol mensen met deze klachten en bewijs dat je er echt van verlost kunt worden. Dat maakt mij dus de expert op dit gebied. Daarom heb ik er ook een boek over geschreven getiteld: “Zet je burnout uit en je depressie af”, te koop bij uitgeverij Frontier World.

 

Stoppen met denken?

Mensen staan mij altijd zeer vreemd aan te kijken wanneer ik ze vertel dat je kunt stoppen met dit dwangmatige “denk” gedrag. Vele begrijpen niet dat je je denken gekregen hebt om nieuwe dingen te leren, nieuwe dingen te begrijpen en nieuwe dingen te leren beheersen en dat doe je maar 1 procent van de dag! Ook hoor ik vaak, “dat gaat automatisch”. Dat is echt niet zo!

Al 22 jaar leer ik mensen dat gepieker af waardoor ze eindelijk gaan genieten  van de dagelijkse dingen in het leven. Natuurlijk moet je af en toe je gezonde verstand gebruiken, maar de meeste mensen zijn gewoon de hele dag aan het malen en daar klopt niets van. Daar heb je het denkvermogen niet voor gekregen.

Doormiddel van de Taoïstische Niranam-methode leer je dat gepieker af en wordt je uitgelegd wat voor signalen wij krijgen in het leven en wat die signalen voor jou betekenen. Hierdoor ga je veel beter snappen waarom dingen je overkomen en wat dat jou wil zeggen. Deze aanwijzingen kun je namelijk op heel simpele wijze “ontcijferen”. Ik leg uit hoe dit werkt tijdens de behandelsessies. Ik geef ook al 18 jaar trainingen / workshops op diverse locaties in het land om mensen van hun depressie en burn-out klachten af te helpen. Zie daarvoor de agenda op mijn website www.taoistisch.nl.

Hierdoor wordt het leven veel simpeler en verdwijnen tegenslag en veel kwaaltjes als sneeuw voor de zon. Want, zoals ik al in de vorige blog vertelde hebben mensen met psychische klachten ook altijd fysieke klachten die in de GGZ niet behandeld worden. Daardoor blijven mensen ook heel lang met klachten doorlopen tijdens hun GGZ behandeling, gewoon omdat ze het niet weten of niet relateren aan hun psychische klachten. Dat wordt die hulpverleners ook niet geleerd. Dan ben je dus maanden / jarenlang onder behandeling en dat is absoluut niet meer nodig. Het is de reden waarom ik deze methode in 1997 ontwikkeld heb.

 

Medicaliseren

Het tweede grote probleem wat ik met bovenstaande campagne heb is medicijnen. Er wordt vaak veel te snel door artsen en psychiaters medicijnen voorgeschreven bij depressie. Deze medicijnen verdoven als het ware je gevoelens met als gevolg dat je vrijwel niets meer voelt en dan kunnen werkelijk de vreemdste en ergste dingen gebeuren.

Ik weet nog goed dat een vrouw uit Badhoevedorp in het verleden teveel medicijnen voorgeschreven kreeg en vervolgens in een complete roes haar man en zoon ombracht met een bijl. Ze heeft daar 7 jaar cel voor gekregen, maar eigenlijk heeft deze mevrouw levenslang want daar kom je nooit meer overheen! De bijwerkingen van deze anti-depressiva worden ook enorm onderschat en door fabrikanten ook nauwelijks vermeldt. Levensgevaarlijk!

Gelukkig zie ik de mensen in mijn praktijk die deze medicijnen wel gebruiken, er vanaf komen. Ik EIS wel altijd dat zij dit in overleg doen met de arts of psychiater. Die is er namelijk verantwoordelijk voor.  Het kan dus wel, van je depressie af komen! Ik zie het al 20 jaar in mijn praktijk plaatsvinden.

Wanneer jij iemand weet die er last van heeft dan hoop ik dat je hem / haar op mijn website wilt wijzen voordat ze voor maanden / jarenlang onder behandeling gaan of aan de medicijnen?

Heb jij ook een onderwerp waarover je graag iets meer wilt weten reageer dan gerust op deze blog en dan zal ik dat onderwerp in een volgende blog behandelen.

Zie ook www.taoistisch.nl

 

Gerard

 

 

 

 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *