Mijn passie en missie

 

Gerard Wouters in de Bossche Omroep.

Mijn naam is Gerard Wouters en ik ben de oprichter en eigenaar van het Taoïstisch Gezondheidsinstituut wat ik in 1997 gestart ben, destijds onder de naam Niranam Gezondheidsinstituut.

Vandaag wil ik jullie iets vertellen over mijn missie en mijn passie.

 

Mijn missie:

Het is mijn missie om inzicht te geven in de Taoïstische levensfilosofie. Ik creëer daarmee een andere levenshouding bij klanten waardoor het leven veel simpeler wordt en je door de vele inzichten allerlei psychische en fysieke klachten heel snel kunt oplossen. Dat is voor mij de reden om op te staan en elke dag hun levenskwaliteit enorm te verbeteren.

 

Mijn passie:

Het is mijn passie om mensen te helpen transformeren in een betere versie van zichzelf en daarbij hun klachten te overwinnen. Dat kan en mag ik doen omdat ik zelf ook al die situaties en klachten in het verleden heb moeten overwinnen en hen daar dus uitstekend in kan begeleiden. Dat doe ik inmiddels al 21 jaar met heel veel plezier met behulp van de eeuwenoude Taoïstische levenswijze. Daarnaast geeft ik al 17 jaar 2-daagse trainingen en sinds vorig jaar geef ik een opleiding in het waarnemen van lichaamstaal en gezichtsuitdrukkingen. Een behoorlijke stap in persoonlijke ontwikkeling. Nooit gedacht dat ik uiteindelijk ook nog een leraar zou worden.

 

Waar komt mijn kracht vandaan?

In het dagelijkse leven kom ik mensen tegen die mij maar een arrogante vent vinden omdat ik zoveel zelfvertrouwen en passie heb voor de dingen die ik doe en onderneem.

Jammer genoeg hebben die mensen geen idee wat ik allemaal heb moeten doorstaan en vooral  overwinnen om te komen waar ik nu ben. Daarom hierbij een kleine beschrijving van mijn leven tot dusver. Misschien dat dan duidelijk wordt dat er van arrogantie geen enkele sprake kan zijn en dat ik eigenlijk (zoals zoveel therapeuten) eigenlijk nog veel te bescheiden ben, iets wat absoluut een Taoïstische eigenschap is.

 

Mijn levensverhaal

Ik werd geboren in een groot gezin met totaal 7 kinderen. Omdat ik een nakomeling ben kwam ik daar pas op mijn 12e jaar met een behoorlijke schok achter toen mijn jongste broer die 6 jaar ouder was terugkeerde uit een internaat – tehuis en kort daarna al mijn broers en zusters verschenen op een verjaardag. Mijn vader was bij mijn geboorte al 59 jaar en mijn moeder 44 jaar. Een enorme generatie kloof zo bleek al snel. Daarnaast werden wij allemaal mishandelt en een paar zusters zelfs seksueel misbruikt door hem. Een behoorlijk ontwricht gezin dus.

Na anderhalf jaar bleken door een flink vitamine D en zonlicht tekort mijn benen helemaal kromgegroeid. Omdat men toen nog geen idee hadden van vitamines werden mijn beide benen 3 keer handmatig gebroken! Dit leverde mij 2,5 jaar liggen in 2 verschillende  ziekenhuizen op. Mijn ouders kwamen 1 keer per week en mijn zuster elke dag, wat natuurlijk heel verwarrend is voor een peuter. Ik was na 2,5 jaar ook compleet vervreemd van hun. Daarna moest ik opnieuw leren lopen.

Op mijn 9e jaar werd ik in een tehuis gestopt omdat mijn ouders mij niet de aandacht konden geven die een kind nodig heeft en ik die wel opeiste. Daar werd ik op mijn 10e jaar seksueel misbruikt door een medebewoonster van 13 jaar.

Op 11 jarige leeftijd wilde ik, behulpzaam die ik was de aardappel man die met zijn motorwagen door de wijk reed helpen, maar in plaats van dat ik van opzij op de auto sprong, viel ik eronder! De mensen die eromheen stonden schrokken zich dood, en ik was bijna dood. Ik heb mij naar een bankje gesleept, vraag niet hoe, en probeerde wanhopig adem te halen omdat hij over mijn borst heengereden was. Vervolgens in vliegende vaart naar het ziekenhuis. Daar bleek ik “slechts” een gat in mijn arm te hebben en moest ik een week met een stok lopen. Na een half uur kon ik weer redelijk normaal ademhalen.

Ik ben kort daarna gaan werken op de kermis en een verffabriek om zo mijn onafhankelijkheid te kunnen “kopen”. Ik was daardoor al heel snel volwassen.

Op de lagere school werd ik na een bezoek van mijn vader die geen idee had van hygiëne en zich behoorlijk verwaarloosde en stonk, gepest tot en met de middelbare school. Waar ik dan ook in het 3e jaar ontheffing aanvroeg en van school ging en in de haven ging werken met een opleiding.

Op mijn 18e ontmoette ik een vriendin waarmee ik vervolgens 3,5 half jaar samenwoonde en die al vrij snel ging werken als prostituee. Die vond het nodig om met iemand mee te gaan naar zijn broer in Rotterdam en het hele weekend wegbleef. Achteraf kwam ik erachter dat ze daar lagen te wippen en drugs gebruikten. Ironisch genoeg heeft hij mij later naar zijn inmiddels van zijn broer gescheiden schoonzuster gebracht en kreeg ik een relatie met haar. Die bleek heroïne te gebruiken. Daar is zij met mijn hulp in 4 maanden van afgekickt. Helaas ging zij na een tijdje met mijn “beste” vriend naar een concert en bleef bij hem slapen – lees wippen! Wordt beetje een gewoonte!!

Daarna kwam ik een vrouw tegen waarmee ik heel gelukkig was en 2 dochters kreeg. Jammer genoeg vond haar vader het nodig om mij 11 jaar lang te vernederen en denigrerend te behandelen. Hij vond mij duidelijk niet goed genoeg voor zijn dochter die overigens slechts kapster was. Dat heb ik geweten toen ik haar uiteindelijk verliet na mijn opleiding voor boekhouder waardoor ik een enorme geestelijke groeisprong maakte en we niet meer bij elkaar paste. Zij begonnen een kruistocht tegen mijn persoon met als resultaat dat ik mijn 2 dochters daarna nooit meer heb gezien. Nu al 23 jaar lang. Hoeveel kan een mens verdragen?

In 1994 kwam uiteindelijk de ommekeer toen ik mijn Taoïstisch privé leraar ontmoette en hij mij niet alleen behandeld heeft, maar ook 7 jaar lang opgeleid. Toen vielen ineens alle puzzelstukje in elkaar en ging ik begrijpen wat ik zelf onbewust gecreëerd had in mijn leven doordat ik het gevoel had en kreeg dat ik het nooit goed genoeg deed.

Daarna kwam ik mijn inmiddels ex vrouw tegen waarmee ik 7 jaar heel gelukkig was en nog steeds mee bevriend ben overigens. In 1997 kreeg ik van mijn leraar toestemming om de praktijk te beginnen en begon mijn levensdoel duidelijk te worden! Ik moest mensen helpen de problemen te op te lossen die ik zelf had ervaren en overwonnen.

Wil jij ook je leven in positieve zin transformeren? Bel dan vandaag nog voor een afspraak en ervaar dat er veel meer mogelijk is dan jij denkt! 073 – 737 00 85.

Volg en like ons!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.