Heb jij wel eens gehoord van de uitdrukking “je op je huid laten zitten?”

Dat betekent dat jij je door iemand laat onderdrukken, of door iemand geterroriseerd / gepest wordt.

Deze uitdrukking verteld uitstekend wat de geestelijke oorzaak is van eczeem.

Ik heb in de afgelopen 22 jaar vele mensen en kinderen onder behandeling gehad die er last van hadden en daar zie je altijd hetzelfde gedragspatroon.

 

Deze mensen en kinderen hebben een laag zelfbeeld en trekken daardoor onbewust het tegenovergestelde aan. Deze etterbakken, criminelen of gestoorden voelen haarfijn aan wie ze moeten hebben om te pesten of op andere wijze te misbruiken. Deze slachtoffers hebben er vaak hun leven lang last van omdat de artsen slechts kijken naar het fysieke deel en dat dan behandelen met allerlei zalfjes. Helaas gaat daarmee het werkelijke probleem niet weg en zie je de klachten na verloop van tijd weer terugkeren.

 

Ik had ooit een vrouw onder behandeling die werkelijk van top tot teen onder de eczeem zat en er al tweeënhalf jaar voor behandeld werd in het AMC Ziekenhuis. Zij bleek ook een relatie te hebben met zo’n etterbak wat haar klachten in stand hielden. Tot haar stomme verbazing (en de mijne) was haar eczeem twee weken na de eerste behandeling al met 60% verminderd en dat na één behandelsessie. Zij vertelde achteraf dat ze al in de auto op weg naar huis voelde dat haar huid tot rust kwam. Gelukkig voor haar was kort daarna haar relatie ook over doordat ze veel beter in haar vel kwam te zitten en die man geen macht meer over haar had.

 

Ook uit eigen ervaring weet ik wat het veroorzaakt. Ik heb in het verleden 11 jaar een relatie gehad met een vrouw. Zij had vreselijke dominante ouders die mij helemaal niet geschikt vonden voor hun dochter en lieten dat ook zeer duidelijk merken. Het resultaat? Mijn hele rug onder de eczeem! Het heeft mij heel wat tijd en energie gekost om hiertegen op te staan en afstand te nemen van die ouders en hun negatieve behandeling van mij als persoon. Die vrouw had een vreselijke onnatuurlijk binding met haar ouders wat de situatie en mijn klachten deed escaleren. Ik kreeg ook geen enkele steun van haar in mijn conflict met haar ouders. Ook in mijn geval was daarna de relatie snel voorbij.

 

Zoals ik al zei zie je bij mensen en kinderen die het krijgen een laag zelfbeeld, te weinig zelfvertrouwen en het gevoel alsof ze het nooit goed doen of niet goed genoeg zijn – ook de oorzaak van depressie en burn-out – en mensen in hun omgeving die daar dankbaar misbruik van maken. Op dat gevoelsmatig ongewenste kom ik in een latere blog ook zeker nog terug. Vele slachtoffers van pestgedrag hebben eczeemklachten.

 

Het is dus heel belangrijk om het zelfvertrouwen van deze mensen en kinderen weer te herstellen en hen te laten begrijpen waarom zij zich zo onkundig en ongewenst voelen. Het wordt hun onbewust aangeleerd door ouders, maar helaas hebben die het ook weer onbewust van hun ouders geleerd. Wanneer je dat zo voelt dan wordt dat ook door iedereen in je omgeving bevestigd. Dus wie moet je dan de schuld geven? Niemand!

 

Wanneer je dat begrijpt kan het helingsproces beginnen en zul je veel sterker worden en beter voor jezelf op gaan komen waardoor de eczeem verdwijnt, maar ook de etterbakken die jou het leven zuur maken. Daarna zul je ook de waardering krijgen die je verdiend  van de mensen in je leven. Een prachtig proces wat ik al 22 jaar mag creëren bij mensen die in mijn praktijk terecht komen waardoor ze geestelijk en emotioneel enorm groeien. Want deze mensen zijn fantastische persoonlijkheden en absoluut vakkundig in de dingen die ze doen, alleen zijn zij de enige die dat niet zien.

 

Weet je iemand in je omgeving of heb jij zelf die bovengenoemde klachten en/of dat gedrag, kijk / wijs ze dan alsjeblieft op mijn site zodat ze er snel van verlost kunnen worden of bel 06 – 50 912 376?

www.taoistisch.nl/blogs

Gerard

4 reacties

  1. Het lijkt me een zinvol en relevant onderwerp. Alleen in alinea 2 over etterbakken en slachtoffers zou ik de formulering iets verzachten. Het woord slachtoffer wekt de indruk van machteloosheid en gebrek aan eigen verantwoordelijkheid. Gelukkig zijn er wel oplossingen, zoals jouw aanbod.

  2. Hai Gerard,

    Na de eerste sessie was ik na 18 jaar van m’n migraine af, ik wist niet wat me overkwam. Alsof er een last van m’n schouders werd genomen. Heerlijk wat voelde ik me licht. Binnen deze 4 sessies kwam er door uitglijden w.s., een zenuw in m’n nek klem te zitten, wat een pijn. Om 8 uur belde ik en om 10 uur kon ik al terecht. De zenuw is weer goed, m’n spieren eromheen zijn zich aan hert herstellen. Ik hoop dat deze man heel veel mensen bereiken gaat, dit scheelt heel veel gezoek naar de oorzaak v d pijn. Echt Gerard is goud waard.

    Mvg Ria

    Verstuurd vanaf mijn iPhone

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *