Wat is piekeren:

Je gedachten gaan de hele dag 24/7 maar door over van alles en nog wat, zonder dat je er iets mee bereikt of zelfs oplost. Ik schreef er ooit een artikel over in de ParaVisie getiteld: “Denken maakt meer kapot dan je lief is”.


Waarom piekeren wij?

Met piekeren proberen wij controle te krijgen over bepaalde situaties in ons leven en het wordt veroorzaakt door angst. Helaas lossen we daar niets mee op en worden die gedachtes vaak erger en erger en uiteindelijk beland je daardoor vaak in een depressie.

Denken hebben wij ooit aangeleerd om ons nieuwe dingen te leren, nieuwe dingen te begrijpen en nieuwe dingen te beheersen en dat doe je maar 1% per dag! Ja, je leest het echt goed. We leren maar heel weinig van de tijd die wij wakker zijn nieuwe dingen. En het beheersen van iets hoef je slechts 1 keer te leren en daarna hoort het een automatisme te worden. Niemand van ons moet elke week opnieuw leren lopen, autorijden, fietsen etc. Dat leer eenmaal en daarna gaat het vanzelf en hoef je er niet meer bij te denken.

Jammer genoeg wordt ons aan alle kanten uit onze omgeving geleerd om overal zo goed(?) en zo lang mogelijk over na te denken – lees piekeren en iedereen “denkt” dat dat normaal is. Piekeren is absoluut geen normaal menselijk gedrag en kost enorm veel energie die je echt beter kunt gebruiken.


Oplossing:

Ik leer mensen dat gepieker al 26 jaar af en breng het terug naar de normale proporties waardoor weer ruimte ontstaat om te genieten. Bovendien leer ik mensen dat niemand controle heeft over het leven en dat dit oké is. Daarnaast leer ik mensen hoe aanwijzingen werken waardoor heel veel dingen zoals tegenslag een boodschap wordt waar je wat mee kunt.

Wil jij ook stoppen met dat gepieker de hele dag over dingen waar je toch niets aan kunt veranderen? Bel dan 06 – 50 912 376 voor een afspraak, leer het binnen 2 maanden af en leer weer van dingen te genieten zoals dat bedoeld is.