Wat is een negatief zelfbeeld:

Een negatief zelfbeeld is een vaste negatieve overtuiging over jezelf die je denken, je gevoel en je gedrag volledig beheerst. Aan dit negatieve beeld van jezelf liggen vaak vervelende ervaringen uit het verleden ten grondslag of onvoldoende geborgenheid en liefde.

 

Oorzaak:

Veel mensen krijgen in hun jeugd vaak niet voldoende waardering of zelfs negatieve aandacht en kritiek van hun omgeving wat hun eigenwaarde ernstig aantast en soms zelfs lijdt tot Anorexia en zelfmoord. Dit is iets wat hun hele leven beheerst en waardoor deze mensen constant het gevoel hebben zich te moeten bewijzen tegenover de buitenwereld, hetgeen vaak eindigt in depressie of burn-out.

Ze zijn eigenlijk volledig gericht op wat mensen van hun denken, maar vullen dat zelf negatief in ondanks dat daar vaak geen reden voor is. Hun zelfvertrouwen is heel laag en zien dat constant bevestigd door signalen uit hun omgeving.

Faalangst is daar een groot voorbeeld van. Ze kunnen niet omgaan met kritiek omdat dit hun zelfbeeld verslechtert en kunnen dit niet goed relativeren. Bovendien hebben veel mensen angst voor dingen die hun al vele malen overkomen is, maar dan ben je echt te laat met het hebben van angst.

 

Oplossing:

Ik help al 26 jaar mensen, vaak in dienstverlenende beroepen, die constant rondlopen met het gevoel alsof ze het nooit goed genoeg doen hun eigenwaarde terug te vinden, hun angst en gepieker, wat daarvan het gevolg is af te leren en te ontdekken hoe bijzonder ze wel zijn.

Wanneer jij jezelf herkent in dit verhaal, bel dan 06 – 50 912 376 en ontdek wat ik voor jou kan betekenen en wat een enorme verandering ik teweeg kan en mag brengen in het leven van mensen zoals jij!