Wat is misbruik:

  • Dingen tegen je wil doen om anderen te plezieren
  • Geestelijke onderdrukking door familie, partner of anderen
  • Seksueel misbruik – tegen je zin seksuele handelingen verrichten
  • Geestelijk of fysieke mishandeling – gepest worden
  • Opgesloten worden in een al dan niet religieuze sekte


Wie overkomt het?

Bij mensen die misbruikt worden zie je vaak dat er sprake is van een laag zelfbeeld, angst, te lief en naïef zijn. Hierdoor trekken dit soort mensen door hun uitstraling en onderdanige houding onbewust het tegenovergestelde aan, namelijk etterbakken, criminelen en gestoorden. Dit soort mensen herkennen deze “slachtoffers” feilloos en terroriseren ze zo veel ze kunnen om hun eigen onzekerheid te verbergen.

Een bekend voorbeeld is wanneer een vrouw in haar jeugd mishandeld wordt door vader, trekt ze later ook vaak een man aan die haar gaat mishandelen.

Hier is een belangrijke les uit te trekken die helaas maar zeer weinig mensen begrijpen, namelijk dat je het waard bent om voor jezelf op te komen! Je eigenwaarde moet groeien, iets wat normaal gesproken in je pubertijd plaatsvindt, maar wat velen onbewust overslaan waardoor ze er op latere leeftijd de dupe van worden. De mensen die misbruikt worden hebben allemaal het gevoel alsof ze het nooit goed genoeg doen of zelfs niet goed genoeg zijn en dat dient afgeleerd te worden. Ze weten vaak niet goed wie ze zijn en wat hun toegevoegde waarde is in het leven.


Oplossing:

Ik help al 26 jaar mensen, vaak in dienstverlenende beroepen, die constant rondlopen met het gevoel alsof ze het nooit goed genoeg doen hun eigenwaarde terug te vinden, hun angst en gepieker, wat daarvan het gevolg is af te leren en te ontdekken hoe bijzonder ze wel zijn.

Wanneer jij jezelf herkent in dit verhaal, bel dan 06 – 50 912 376 en ontdek wat ik voor jou kan betekenen en wat een enorme verandering ik teweeg kan en mag brengen in het leven van mensen zoals jij!