Media

Zzp-er uit Hoofddorp in de finale van de Freelancer Of The Year Awards

19 februari 2016, | HC Hoofddorpse Courant | Gerard Wouters

Burgemeester Van der Laan reikt zzp-prijs uit tijdens Dag van de ZZP’er

Hoofddorp – Gerard Wouters uit Hoofddorp is doorgedrongen tot de finale van de Freelancer of the Year Awards, die op zaterdag 2 april door burgemeester van Amsterdam, Eberhart van der Laan, worden uitgereikt op de Dag van de ZZP’er in de Kromhouthal in Amsterdam. De Freelancer of the Year Awards is een zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Uit meer dan 10.000 deelnemers zijn honderd deelnemers geselecteerd voor de finale. “We zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de honderd finalisten,” aldus René Frijters, juryvoorzitter bij de FOTY Awards en oprichter van zzp-bank Knab.

Gerard Wouters behandelt al 19 jaar mensen met psychische klachten zoals burn-out en depressie en schreef er al 4 boeken over. Hij is bekend van RTL programma’s Life is beautiful en Altijd Jong en is door klanten genomineerd voor de award, met het winnen van deze verkiezing zou Wouters veel meer bedrijven kunnen bereiken en interesseren voor zijn behandelmethode en zeer veel ziektekosten kunnen besparen. Zijn laatste boek heet niet voor niets Zet je Burnout uit en je depressie af.

Vakjury
In aanloop naar de uitreiking op de Dag van de ZZP’er zal een vakjury de categoriewinnaars en de Freelancer of the Year 2015 uitkiezen. Belangrijke criteria zijn het persoonlijk verhaal, focus/specialisme, businesscase, groeipotentie en slim ondernemen. René Frijters, oprichter van Knab, is voorzitter van de vakjury met onder meer Christiaan Dols (MINI), Joris Aperghis (WE Fashion), Marcel Molenaar (LinkedIn), Eduard Schaepman (Tribes), Henk Wesselo (FNVZZP), Gijs Aanen (PostNL), Natalie Bommeljé (Evita Zorg) en Lars van Beek (Mekano Industrial). Ook de winnaar van afgelopen jaar – blogger Carlijn Bröring van Foodless.nl – is jurylid. Juryvoorzitter Frijters zal tijdens het evenement het juryoordeel toelichten.

 

Bossche Omroep

15 november 2015 ‘s-HERTOGENBOSCH – Gerard Wouters kwam 19 jaar geleden in aanraking met de Niranam-methode. Dit is een Thaise vorm van manuele therapie die wordt gecombineerd met de Taoïstische levensfilosofie. Lichaam en geest worden hierbij gelijktijdig behandeld. De gedreven Wouters bekwaamde zich in deze unieke methode en volgde 7 jaar een opleiding bij een Taoïstische prive leraar uit Thailand. In de loop der jaren heft hij meer dan 2.800 mensen behandeld. Op woensdag 18 november geeft hij vanaf 20:00 uur een gratis lezing in de Brede Bossche School (BBS) De Kruiskamp in ‘s Hertogenbosch.
Wouters is gespecialiseerd in het behandelen van psychosomatische klachten als angst, depressie, burnout, stress en minderwaardigheidsgevoel, maar ook (lage) rug-, nek-, schouder- en andere fysieke klachten. “Als er sprake is medische klachten, eis ik dat dat men zich laat controleren door huisarts of specialist”,  benadrukt hij. Hoe gaat Wouters verder precies te werk?”Aan het begin van elke sessiehaal ik eerst alle fysieke blokkades uit het lichaam en corrigeer ik de lichaamshouding. Mensen ervaren het vaak alsof er een last van hun schouders is gevallen.Pas dan zijn mensen in staat om zich ook mentaal volledig open te stellen.” Gebruikmakend van lessen uit de Taoïstische levensfilosofie geeft Wouters vervolgens inzicht in de oorzaak van de klachten waar ze mee worstelen. “Dat inzicht is essentieel om los te kunnen laten. Ik breng in feite een mentale houdingsverandering teweeg. Ik spreek het onderbewustzijn aan waardoor een gedragsverandering plaatsvindt. De wereld om mensen heen verandert vervolgens in positieve zin met hen mee.”  Voor Wouters is het een roeping om hiermee bezig te zijn. “Als iemand dankzij mijn behandeling geen rolstoel meer nodig heeft, geeft dat ontzettend veel voldoening. Daar doe ik het voor!” Tijdens de lezing op 18 november geeft Wouters uitleg over de 4 factoren die mensen ervan weerhouden een gelukkig en succesvol leven te leiden. “Ik ga ook een aantal mensen fysiek behandelen zodat de aanwezigen zelf kunnen ervaren wat de Niranam-methode voor je kan betekenen. Na afloop van de lezing kan men zich opgeven voor de workshops die ik binnenkort ga geven in ‘s Hertogenbosch.
– BBS De Kruiskamp is gevestigd aan de Jan Olieslagerstraat  51 te ‘s Hertogenbosch. Aanmelden voor de gratis lezing is mogelijk via Stanley.m@home.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gerard Wouters via 023 – 55 74 033 of g.wouters@niranam.eu.

 

 

Gerard Wouters in het RTL4 programma Altijd Jong van 23 maart 2014

Lichaamstaal zegt alles volgens therapeut Gerard Wouters. Zo zouden emoties worden opgeslagen in het lichaam. Hoe je dan precies achterhaalt welke emoties je nog ‘meedraagt’ in je lichaam en hoe dat er precies uitziet, dat vertelt Gerard mij vandaag. Het grote voordeel hiervan is dat je hem eigenlijk niets hoeft te vertellen over wat je mankeert, je lijf vertelt alles. Dit maakt de methode enorm effectief, leuk en leerzaam. Al ruim 2.800 mensen maakten kennis met deze unieke methode waarvan 580 zelf werkzaam zijn als hulpverlener.

 

 

Uit je put en in je kracht (bij Gerard W.)

Taoïstisch Gezondheidsinstituut

Geplaatst door Denise in Gezondheid, Wetenschap & Therapie 9 februari 2014

Lieve mensen ik heb een bijzondere ervaring(en) gehad .Wil ik graag delen. Het ging eigenlijk al een tijd niet lekker hier, moe, weinig energie, vage klachten, spieren gespannen, kortom kon erg weinig hebben de laatste tijd. Voelde me gevangen in mezelf.. Ik zocht toch een weg naar buiten toe. Heb verschillende dingen uitgeprobeerd in therapeutenland en het hielp even maar ik had al snel de gedachte: is dit een never ending story?… Het valt me steeds meer op dat er maar weinig peuten zijn die echt goed werk doen wat helpt om de oorzaak op te lossen.Toeval of niet, een goeie vriendin stuurde me spontaan een folder toe(v/e bijzondere man die mensen helpt helen). Ik las ‘m en was direct verkocht. Meteen gebeld en afspraak gemaakt en had nog 2 aparte gesprekken met deze man. (ging soort van helende power door me heen met niets te vergelijken) Nuchter en lekker direct kwam hij op me over. Geen flauwekul of zoiets. En je krijgt niet meer dan 4 behandelingen dan is het klaar. Dus een overzichtelijke behandeling.

Later ben ik bij hem geweest en heb een soort super drukpuntmassage gehad. Maar niet zomaar een. Hij werkt met een methode die komt uit Thailand. Woorden schieten tekort. Geen gepraat of gegraaf in je verleden hij ziet al vrij snel hoe je vlag er echt bij hangt. Nou ja in ieder geval hij vind heel snel de kurk (blokkade) en trekt dan de kurk los, dan ga je weer stromen maar dan ook helemaal..Ik zat zo vast al die jaren ,dat ik er aan gewend bent geraakt.. en nu..pfff ik weet niet hoe ik het heb, ik heb weer ruimte in lichaam en geest en dit is nog maar het begin…

Hij heeft een boek geschreven heet: Doe het Andersom (Gerard Wouters) als jullie wat willen weten merk ik het wel. Ik voel me weer eens echt lekker!

Gr Denise

 

Niranam-methode helpt je af van burnout of depressie

boek zet je burnout uit en je depressie afHOOFDDORP – Wat is de werkelijke oorzaak van Burnout en depressie. Volgens de wetenschap heeft het alles te maken met werkdruk, maar is dat wel zo? Gerard Wouters deed er ruim zestien jaar onderzoek naar en kwam tot de conclusie dat het al in een veel eerder stadium misgaat. Met al zijn ervaring helpt Gerard je met zijn bedrijf Taoïstisch Gezondheidsinstituut. Onlangs heeft de therapeut een boek uitgebracht om zijn methode aan het licht te brengen.

Gerard helpt met de Niranam-methode; een Thaise vorm van manuele therapie gecombineerd met Taoïstische filosofie / levenswijsheden waardoor lichaam en geest tegelijk behandeld wordt. Met behulp van 2.600 jaar oude Taoïstische kennis en wijsheid wordt het onderbewustzijn geactiveerd en wordt inzicht geboden in de levensprocessen die verantwoordelijk zijn voor de fysieke, mentale / emotionele problemen.
Het boek

In deze jachtige tijd waarin niemand meer tijd voor elkaar heeft, krijgen kinderen niet de aandacht en waardering die ze nodig hebben. Er ontstaat daardoor een enorme bewijsdrang om erkenning en waardering die hun hele leven als volwassenen beheerst. Dit kan natuurlijk niet anders dan verkeerd aflopen. Het is ook niet zo gek dat die werknemers die het beste presteren het eerste in een depressie of burnout terecht komen en vaak jarenlang thuis zitten met deze klachten. Dat kan echt anders! Het boek ‘Zet je burnout uit en je depressie af’ beschrijft de werkelijke oorzaak en vooral hoe je er vanaf komt zonder jarenlange therapieën te hoeven volgen.

De Therapeut

Gerard Wouters volgde 7 jaar lang een opleiding onder begeleiding van een Thaise privé leraar en geeft behandelingen, lezingen en workshops in binnen en buitenland. Hij heeft een internationale klantenkring. Mensen komen uit België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk, Engeland en zelfs India om door hem behandeld te worden.  Hij is tevens auteur van Doe het Andersom met behulp van de Niranam-methode, Niranam Wijsheden en Verloren Kinderen.

“Dit is werkelijk een enorm probleem geworden in onze maatschappij, maar eigenlijk heeft geen enkele therapeut er een werkelijk effectief antwoord op, behalve dan de nog veel te onbekende Niranam-methode. Daarom schreef ik ook dit boek om mensen een veel beter inzicht te geven in burnout en depressie de werkelijke oorzaak en hoe je dat simpel oplost door te begrijpen hoe en waarom je dit overkomt.
Dit boek wordt hopelijk mijn doorbraak in het bedrijfsleven waar dit probleem zeer veel geld kost aan werkgevers, terwijl dat veel sneller en goedkoper kan door middel van een Niranam-workshop of behandeling. Een besparing van 90% op loon, arbo, vervang en behandelkosten voor de werkgever is geen uitzondering. Dit is al mijn vierde boek zoals je kunt lezen in de flaptekst.”, aldus Gerard.
Contact

Geïnteresseerd in het boek of in een behandeling van Gerard? Neem dan contact op via onderstaande gegevens. Kijk voor meer informatie op de website.

 

Schrijver hoopt op verfilming van “de hel na de scheiding”

Hc Hoofddorpse Courant 17 november 2011
HOOFDDORP – ‘Dit is verbijsterend’ en ‘dat dit kan gebeuren in Nederland’. Dat zijn wel zo’n beetje de meest gehoorde reacties die Hoofddorper Gerard Wouters heeft gekregen na het uitkomen van zijn derde boek ‘Verloren kinderen’. Een persoonlijk verhaal over de dramatische afloop van zijn scheiding, de reacties van de Raad van de Kinderbescherming en het verlies van zijn kinderen. “Ik hoop echt dat het verfilmd wordt.’’

‘Verloren Kinderen’ is niet zijn eerste boek, maar wel zijn meest recente. Al eerder gaf hij ‘Doe het Andersom met behulp van de Niranam-methode’ uit en een bundel Niranam-wijsheden. Drie boeken die heel veel gemeen hebben, met voor boek drie een duidelijk extra element: die van de waarschuwing. Maar eerst de overeenkomsten.

Hij heeft er elke keer heel veel van zichzelf ingelegd, hij wil er anderen mee informeren, elk boekwerk is geschreven in duidelijke taal én – niet onbelangrijk – hij ontving er steeds positieve reacties op. En dan dat extra element in boek nummer drie.

“Doe het Andersom schreef ik vooral naar aanleiding van reacties van klanten. Die wilden graag een soort naslagwerk hebben van de informatie die ik hen geef tijdens de behandelingen. Een soort zelfhulpboek dus. De bundel is een verzameling wijsheden gebaseerd op de Niranam-methode. Heel informatief en lerend.’’

Bij Verloren Kinderen gaat het echter om zijn verhaal. Wat hij zelf in de jaren 1994 – 2005 heeft meegemaakt na de scheiding. “De manier waarop de Raad van de Kinderbescherming je als vader behandelt. En niet alleen mij, maar heel veel vaders, heb ik inmiddels ondervonden. Echt, dat is niet te beschrijven. Een pure hel was het. Dit wens je niemand toe.’’

Wie Verloren Kinderen leest, kan die emotie niet ontgaan. Het in één zucht geschreven boek leest snel, ontbeert moeilijke woorden, kent hier en daar wat krachtige termen, maar leidt bij de meeste lezers tot reacties als ‘dit kan toch niet waar zijn’.

“Maar het is waar’’, benadrukt Gerard Wouters, Niranam therapeut. “En nogmaals: het overkomt heel veel vaders. Daarom wil ik iedereen en in het bijzonder vaders waarschuwen. En ik wil laten zien hoe je als man machteloos staat zodra je ex niet wenst mee te werken. Wat dat voor enorme invloed heeft op je verdere leven en relaties. En niet te vergeten je kinderen die daardoor beschadigd worden.’’

De schrijver, met praktijk aan huis, heeft nog een doel. “Ik hoop echt dat in de wereld van echtscheidingen en Raad van de Kinderbescherming gezien wordt dat het nu niet goed gaat en dat het anders moet.’’ Uit die hoek heeft hij overigens nog geen reacties gekregen, dit in tegenstelling tot ‘Doe het Andersom’. Daar waren de reacties vooral positief.

Hij heeft daar overigens wel een verklaring voor. “Het boek is net uit, dus dat kan wel kloppen. Maar los daarvan – ik ga er nog wel voor zorgen dat er meer aandacht voor komt.’’ Hij denkt onder meer aan het rechtstreeks benaderen van de Raad, rechters en advocaten.

Maar hij heeft zijn hoop ook gevestigd op de filmwereld. “Een naam noemen vind ik nog te voorbarig. Maar er is wel degelijk belangstelling getoond. Dus wie weet. Ik zou daar heel blij mee zijn. Want mijn situatie is echt niet uniek. En nogmaals: hier moet verbetering in komen. Dan is elke vorm van aandacht welkom.”Gerard Wouters: ‘Doe het Andersom schreef ik vooral naar aanleiding van reacties.”