Gevoelsmatige ongewenstheid

Een groot deel van de wereldbevolking heeft bewust of onbewust het gevoel dat ze altijd tekort schieten, het nooit goed genoeg doen of zijn en gevoelsmatig ongewenst zijn door hun omgeving en ouders. Wanneer je dit gedrag vertoont en het daardoor onbewust ook uitstraalt leert de ervaring dat je ook constant situaties en personen aantrekt die dat gevoel zullen bevestigen en versterken. In de praktijk zie je dat dit gedrag, wanneer het niet wordt afgeleerd zelfs onbewust van generatie op generatie overgebracht wordt. Het is dus van groot belang dat men dit gedrag afleert en daarmee de cirkel doorbroken wordt. Het is de werkelijke oorzaak van depressies en burn-out.

 Bij deze mensen gaat er in hun jeugd iets mis waardoor zij al jong het signaal en gevoel krijgen ongewenst te zijn. In de meeste gevallen is er niet echt sprake van ongewenst zijn, maar meer het “gevoel” ongewenst te zijn. Meestal krijgt men het gevoel bij één van de ouders, Wanneer het gevoel van beide ouders komt dan voert het kind meestal een machtsstrijd om aandacht, in deze situatie worden kinderen vaak in een tehuis geplaatst of komen in aanraking met justitie. Ook A.D.H.D. en Burn-out zie je heel vaak bij deze groep kinderen en volwassenen.

 Je ongewenst voelen uit zich vaak in: niet van jezelf houden, geen of weinig zelfrespect/vertrouwen hebben, bewijsgedrag, onzekerheid, overmatig vragen om waardering en aandacht van je omgeving en partner of je juist isoleren van de groep en de wereld, het gevoel hebben nergens bij te horen, moeite hebben met het aangaan van sociale contacten, moeite hebben met het benaderen van de andere sekse, op jonge leeftijd het huis verlaten (vaak met ruzie), nauwelijks een pubertijd beleven, vluchten in porno, drugs en alcohol, moeite hebben met autoriteit, op hele jonge leeftijd volwassen gedrag vertonen en je zo snel mogelijk binden aan een partner en claimgedrag in de relatie. Deze mensen zijn heel vaak als kind ook gepest.

Ik ben een autoriteit op dit gebied en kan je helpen om snel inzicht te krijgen in de werkelijke oorzaak van jouw situatie en het proces wat hiervoor verantwoordelijk is. Hierna zul je heel anders tegen de wereld, jouw ouders en omgeving aankijken. Het leuke hiervan is dat dit tweeledig werkt. Ook jouw omgeving gaat jou met andere ogen bekijken en de andere sekse krijgt ineens weer interesse in je. Dit komt doordat jouw uitstraling in positieve zin veranderd en dat valt andere mensen onmiddellijk op.

Doordat je ongewenste gevoel is veranderd, zal jouw omgeving zich positiever opstellen. Jij hebt dan niet meer het gevoel alsof je jezelf moet bewijzen. Hierdoor verdwijnt stress onmiddellijk.